Γράφτηκε κατά λάθος / Σβήστηκε ένα αρχείο / φάκελος. Πως το επαναφέρω τώρα;

Η συγκεκριμένη λειτουργία αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα περιεχόμενα του φακέλου "Τα έγγραφα μου"/"My Documents" και του προσωπικού αποθηκευτικού χώρου (Z:)

Η χρήση της λειτουργίας μπορεί να γίνει είτε με σύνδεση σε Η/Υ του εργαστηρίου είτε μέσω της υπηρεσίας απομακρυσμένη επιφάνειας εργασίας

Για τα περιεχόμενα των φακέλων / χώρων που αναφέρθηκαν στην αρχή του άρθρου λαμβάνονται αντίγραφα από το σύστημα τις εργάσιμες μέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) δυο φορές την ημέρα, στις 7:00 το πρωι και στις 12:00 το μεσημέρι). Τα αντίγραφα που είναι διαθέσιμα πάνε όσο πίσω χρονικά όσο επιτρέπει ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος. Στην περίπτωση εξαντλήσεως αυτού τα νέα αντίγραφα αντικαθιστούν τα πιο παλιά που υπάρχουν.

Για να επαναφέρουμε / έχουμε πρόσβαση στα διαθέσιμα παλιά αντίγραφα ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάνουμε δεξί κλικ στο φάκελο / αρχείο που θέλουμε να επαναφέρουμε
  2. Επιλέγουμε το Properties / ιδιότητες
  3. Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε την καρτέλα Previous Versions / Προηγουμενες Εκδόσεις
  4. Στην καρτέλα αυτή θα εμφανιστούν (ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο κατά την αναζήτηση) όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις του αρχείου/φακέλου που επιλέξαμε αρχικά στο (1). Για κάθε διαθέσιμη έκδοση υπαρχει και η ημερομηνία και ώρα που αυτό λήφθηκε.
  5. Επιλέγουμε την έκδοση του αντιγράφου που μας ενδιαφέρει
  6. Στη συνέχεια υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:
    1. Να δούμε τα περιεχόμενα της επιλεγμένης έκδοσης κάνοντας κλικ στο κουμπί Open. Θα ανοίξει παράθυρο από το οποίο μπορούμε να αντιγράψουμε όποιο αρχείο / φάκελο μας ενδιαφέρει
    2. Να αντιγράψουμε τα περιεχόμενα του αντιγράφου σε ένα δικό μας φάκελο, πχ σε ένα νέο φάκελο στο Z: , κάνοντας κλικ στο κουμπί Copy... Θα υπάρξει προτροπή για να επιλέξουμε που θα γίνει αντιγραφή. Στη συνέχεια μπορούμε να πλοηγηθούμε στο φάκελο αυτό και να διαχειριστούμε τα περιεχόμενα τους.

Με την παραπάνω διαδικασία μπορούμε να επαναφέρουμε ένα αρχείο / φάκελο ή την κατάσταση στην οποία αυτό βρισκόταν στο παρελθόν.

δε μπορείτε να εισάγετε σχόλιο για την καταχώρηση αυτή