Πως συνδέομαι στην απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας

Για σύνδεση από windows 7 ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα. Για άλλες εκδόσεις των Windows τα βήματα είναι παρόμοια

Μπορείτε να κατεβάσετε ένα αρχείο με τις παρακάτω ρυθμίσεις από το σύνδεσμο εδώ

  • Αρχικά κάνε σύνδεση με το vpn του πανεπιστημίου (αν δε γνωρίζεις σχετικά ακολούθησε τις οδηγίες που μπορείς να βρεις εδώ ).
  • Για να ανοίξεις την εφαρμογή Σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, κάνε κλικ στο κουμπί Έναρξης. Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολόγησε Σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας και έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας στη λίστα των αποτελεσμάτων. (Για την αγγλική έκδοση των windows μπορείς να ψάξεις για τη λέξη remote desktop connection ). Αν έχετε κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα (MacOS, Linux) μπορείτε να δείτε σχετικές εφαρμογές εδώ
  • Στο παράθυρο της εφαρμογής κάνε κλικ στο show options (κάτω αριστερά στο παράθυρο, κάτι ανάλογο στα ελληνικά) αν δεν ειναι σε πλήρες μέγεθος  και δίνουμε τα στοιχεία σύνδεσης, δηλαδή:
  1. Υπολογιστής σύνδεσης: remote.econ.uth.gr
  2. όνομα χρήστη: econ\username (όπου username το όνομα χρήστη μας, όχι το mail μας)
  3. Από την καρτέλα Local Resources μπορείς να ορίσεις καποιον τοπικό σου φάκελο ή συσκευή (πχ flash drive) που θα είναι εμφανής και στο απομακρυσμένο σύστημα (έτσι θα μπορέσεις να αντιγράψεις τοπικά κάποιο αρχείο)
  4. Πατάμε το κουμπi Σύνδεση / Connect
  5. Θα συνδεθείτε στο server, αν είναι πρώτη φορά θα δώσετε τον αρχικό κωδικό τον οποίο θα σας ζητηθεί να αλλάξετε σε κάτι δικό σας. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η Δυνατότητα αλλαγής password εξαρτάται από το Λειτουργικό σύστημα και την εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσετε. Κάποιες δεν υποστηρίζουν την αλλαγή και απλά δεν θα σας επιτρέψουν την είσοσο. Υποχρεωτικά η πρώτη αλλαγή θα πρέπει να γίνει από τα PC του εργαστηρίου. Για την αλλαγή password χρησιμοποιείστε συνδυασμούς γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων (πχ !@#$) για καλύτερη ασφάλεια.

 

 

δε μπορείτε να εισάγετε σχόλιο για την καταχώρηση αυτή