Πως μπορώ να συγχρονίσω ημερολόγια, επαφές και εργασίες με το κινητή μου συσκευή android;

Για να συγχρονίσουμε τα ημερολόγια (calendars), επαφές (contacts) και εργασίες (tasks) που έχουμε δημιουργήσει στο mycloud.econ.uth.gr θα πρέπει να εγκαταστήσουμε απαραίτητα τις παρακάτω εφαρμογές στην android συσκευή μας. Οι εφαρμογές διατίθενται στο Google Play για εγκατάσταση. Ωστόσο κάποιες μπορεί να έχουν κάποιο κόστος, επομένως συστήνεται πρώτερα η εγκατάσταση της εφαρμογής F-Droid για τη δωρεάν εγκατάστασή τους.

  • Εγκατάσταση του F-Droid

Η εφαρμογή F-Droid είναι ένα αποθετήριο open source εφαρμογών οι οποίες είναι δωρεάν διαθέσιμες χωρίς κόστος σε αντίθεση με ορισμένες περιπτώσεις όπου οι ίδιες εφαρμογές στο Google Play θα απαιτούν κόστος για την απόκτησή της.

Για την εγκατάσταση του F-Droid πηγαίνουμε στη σελίδα του στο σύνδεσμο εδώ από τον browser του κινητού μας και κατεβάζουμε το πακέτο εγκατάστασής του. Μετά την εγκατάστασή του θα βρείτε το εικονίδιο του στη λίστα εφαρμογών σας.

Μέσω αυτού μπορείτε να ψάξετε κάποια εφαρμογή, στην περίπτωσή μας το nextcloud, και να το εγκαταστήσετε δωρεάν. Επιπλέον μας ενημερώνει για τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές καθώς και ποιες από αυτές έχουν διαθέσιμη ενημέρωση (update)

Εγκατάσταση εφαρμογών

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε (είτε από το Google Play είτε από το F-Droid) με την παρακάτω σειρά τις εφαρμογές:

  1. OpenTasks
  2. Davdroid

Μετά την εγκατάσταση θα ανοίξουμε την εφαρμογή DavDroid και προχωρούμε στην προσθήκη λογαριασμού κάνοντας κλικ στο κουμπί + κάτω δεξιά. Στην επιλογή για τη μέθοδο δημιουργίας του λογαριασμού επιλέγουμε τη 2η για δημιουργία με χρήση URL και όνομαχρήστη (Login with UTL and username). Στα ζητούμενα πεδία δίνουμε:

  • Base URL : https://mycloud.econ.uth.gr
  • Username : Το όνομα χρήστη του λογαριασμού μας στο mycloud
  • Password : Τον κωδικό του εργαστηριακού μας λογαριασμού

Τέλος επιλέγουμε το κουμπί Login κάτω δεξιά στην οθόνη μας ώστε να να εντοπιστούν οι ρυθμίσεις. Στην επόμενη οθόνη θα δημιουργηθεί ο λογαριασμός μας στο DAVDroid. Φροντίζουμε να έχουμε σαν όνομα του account το email μας και στην επιλογή Contact group method την τιμή groups are per-contact categories . Τέλος κάνουμε κλικ στο κουμπί Create Account.

Θα επιστρέψουμε στην κεντρική οθόνη του DAVdroid όπου θα υπάρχει ένα πλήκτρο με το όνομα του λογαριασμού μας. Επιλέγοντάς το βλέπουμε τις διαθέσιμες επαφές και ημερολόγια (είτε που φτιάξαμε εμείς είτε που μας έχουν κάνει διαθέσιμα / διαμοιράσει) και να επιλέξουμε ποια μας ενδιαφέρουν.

Οι εργασίες που έχουμε ρυθμίσει στο mycloud θα εμφανιστούν στην εφαρμογή Tasks που υπάρχει στις διαθέσιμες εφαρμογές μας.

Τα στοιχεία που συγχρονίζονται θα εμφανίζονται στο ημερολόγιο και στις επαφές της κινητής συσκευής μας ανάλογα τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει στις ιδιότητες της κάθε εφαρμογής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα συναφές βίντεο ρύθμισης του DAVDroid στο σύνδεσμο εδώ.

δε μπορείτε να εισάγετε σχόλιο για την καταχώρηση αυτή

Βαθμολογήστε αυτή τη καταχώρηση:

0 (0 Ψήφοι)