mycloud logoask4it logobooking logo 2labapps logo 3
erasmus transpalumni logo egramdep 
  • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 24210 74771
  • 24210 74776
  • 28ης Οκτωβρίου 78, Βόλος, ΤΚ 38333
Θέση:
Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 78, 2ος όροφος
Βόλος
TK 38333
Email:
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο:
242107-4365
Δρ. Δημήτριος Ζησιάδης

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δ. Ζησιάδης έλαβε Πτυχίο και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Master of Computer Science) σε «Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ψηφιακές Επικοινωνίες» από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1992 και 1994 αντίστοιχα. Το Σεπτέμβριο του 2010 έλαβε Διδακτορικό (PhD) από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο Διδακτορικής Διατριβής «Θέματα Ασφάλειας και Διαχείρισης σε Σύγχρονα Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα».

Παράλληλα με τις προπτυχιακές σπουδές του υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Υπολογιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης σε θέματα υποστήριξης συστημάτων και δικτύων, αρχικά στο SNA δίκτυο και στη λειτουργία του EARN στην Ελλάδα (το European Academic Research Network ήταν το κυριότερο διεθνές δίκτυο υπολογιστών στην Ευρώπη εκείνη την εποχή) και στη συνέχεια στην ανάπτυξη TCP/IP και X.25 δικτύων. Στο διάστημα των μεταπτυχιακών του σπουδών υπήρξε μέλος της τεχνικής ομάδας υποστήριξης και διαχείρισης του δικτύου FORTHnet του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Στο διάστημα αυτό παράλληλα εργάζεται και σαν εκπαιδευτής σε σεμινάρια του Πανεπιστημίου.
Το 1994 εργάζεται σαν Τεχνικός στο δίκτυο FORTHnet (ΙΤΕ) στην λειτουργία και διαχείριση του δικτύου, διατελώντας επίσης χρέη χορηγού διευθύνσεων (ρόλος που ανατέθηκε στο FORTHnet από το RIPE) και χορηγού ονομάτων (GR Hostmaster) διαμορφώνοντας και την πολιτική εκχώρησης του GR.

Το 1995 εργάζεται σαν Τεχνικός Διευθυντής στην νεοϊδρυθείσα FORTHnet ΑΕ, συμμετέχοντας στο management και στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρίας. Αναπτύσσει το δίκτυο νέων υπηρεσιών της εταιρίας, τεχνολογίας ATM και νέες υπηρεσίες (όπως Frame Relay και Fax/IP). Εκπονεί μελέτες σε ασύρματα δίκτυα (point-to-point, point-to-multipoint) μικροκυματικά και δορυφορικά δίκτυα. Το 1998 εργάζεται στο γραφείο του Δ/ντος Συμβούλου της FORTHnet AE σε ειδικά θέματα σχεδιασμού και στρατηγικής της εταιρίας. Είναι εκπρόσωπος της εταιρίας σε συνδέσμους και επιτροπές (όπως ΣΕΠΕ, ΕΕΤΤ, ΥΠΜΕ) και στις διεθνείς σχέσεις της εταιρίας με τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς.

Από τον Μάη του 2000 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2001 εργάζεται στη UUnet Hellas - Worldcom σαν Τεχνικός Διευθυντής Ελλάδας, αναπτύσσοντας τις δραστηριότητες της εταιρίας στον Ελλαδικό χώρο.

Από το 2003 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ την περίοδο 2004-2012 διατέλεσε επίσης επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.).

Από τον Οκτώβριο του 2017 είναι Ε.ΔΙ.Π. στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συμμετείχε σε πλήθος Ελληνικών και Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων.
Τα κύρια ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν εφαρμογές και υπηρεσίες Διαδικτύου, ασφάλεια επικοινωνιών & δικτύων, διαχείριση δικτύων, Πληροφορική στην Οικονομία.

Σύνδεσμοι


Αποστολή Email

Διοικητική Δομή

Τοποθεσία